Lifjellstua har inngått samarbeid med DNT

Vi har inngått samarbeid med Den Norske Turistforening. Lifjellstua var opprinnelig en DNT-hytte da den blei bygd i 1957, men blei solgt i 1981 (se historien under). Etter å ha hatt flere forskjellige eiere, gikk vi sammen, fire vennepar fra Bø og kjøpte Lifjellstua i mai 2017. Og det er med glede vi nå har inngått samarbeid med DNT. 

I den koselige hytta, Harebu, som er tilknyttet til Lifjellstua, kan du som DNT-medlem leie seng. Harebu skal fungere som en ubetjent DNT-hytte, hvor du kan låse deg inn med DNT-nøkkelen hele året. For priser og mer informasjon se her.

Lifjellstua holder åpent i helger og skoleferier, og DNT-medlemmer vil få 10% rabatt på familierommene inne på Lifjellstua. 

Lifjellstua er et naturlig startpunkt for flotte turer på høyfjellet. Notodden Turlag satte i høst opp en turisthytte på Gavlesjå på Notoddensiden av Lifjell. Sammen med DNT, Hollane, Bø Turlag og Notodden Turlag ser vi nå på muligheten for å etablere et sammenhengende hytte-til-hytte-tilbud på Lifjell. Vi ønsker med dette samarbeidet å sette Lifjell på kartet over attraktive turområder, og kunne gi små og store gleder og opplevelser ute i naturen. 

Historie

I 1936 ble det reist spørsmål i generalforsamlingen i Skien-Telemark Turistforening (DNT Telemark) om å reise hytte på Lifjell. Det resulterte i at Den Norske Turistforening kjøpte Jønnbu Turisthytte, 18 februar i 1943, for 5000 kroner. Etter at andre verdenskrig var over blei det satt i gang arbeidet med å oppgradere standarden og gå i gang med å anlegge ny veg opp til Lifjellplatået. Lifjellstua var da i Den Norske Turistforeningens eie og drift frem til 1981, da den ble solgt. I disse dager relanseres den gamle turisthytta som DNT-hytte, denne gang som familiedrevet privat turisthytte. Lifjellstua ble i mai 2017 gjenåpnet av dagens drivere for å skape ny aktivitet på Lifjell.